O marce Apothic

Inspiracją do powstania unikalnej nazwy wina była „Apotheca”, tajemnicze miejsce, w którym mieszano i przechowywano wino w XIII-wiecznej Europie. Historia Apothic rozpoczęła się w 2010 roku od jednego wina, Apothic Red. Obecnie Apothic produkuje uznane kupaże, tj. Apothic Red i Apothic Dark będące zasługą pracy najlepszych winiarzy.  Niezwykłe kupaże Apothic są wytwarzane wyłącznie z najbardziej charakterystycznych kalifornijskich winogron. Wino posiada wiele warstw intensywnego owocowego charakteru, wspaniałą strukturę i bogaty smak.

Wyraźny charakter i smak odmian składowych, zinfandel, shiraz, cabernet sauvignon i merlot, stanowi podstawę połączenia każdej butelki Apothic. Czołowy produkt nie tylko w sferze kalifornijskiego wina, ale także międzynarodowych mieszanek, Apothic's 2015 Winemaker’s Blend Red, zdobył złoto w Berlin Wine Trophy, a także wyróżnienia w International Wine Challenge i International Wine and Spirit Competition. Robert Parker, krytyk wina, przyznał rocznikowi 2010 ocenę „88”, co oznacza „bardzo dobre wino, które łączy w sobie stopnie finezji, smaku i charakteru bez zauważalnych wad”.