Strona zawiera treści alkoholowe i jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich. Wykorzystujemy poniższe dane osobowe wyłącznie w celu weryfikacji pełnoletności i nie będą one wykorzystywane w innym celu. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce Prywatności.
Inspiracją do powstania unikalnej nazwy wina była „Apotheca”, tajemnicze miejsce, w którym mieszano i przechowywano wino w XIII-wiecznej Europie. Historia Apothic rozpoczęła się w 2010 roku od jednego wina, Apothic Red. Obecnie Apothic produkuje uznane kupaże, tj. Apothic Red i Apothic Dark będące zasługą pracy najlepszych winiarzy. Niezwykłe kupaże Apothic są wytwarzane wyłącznie z najbardziej charakterystycznych kalifornijskich winogron. Wino posiada wiele warstw intensywnego owocowego charakteru, wspaniałą strukturę i bogaty smak.
Wyraźny charakter i smak odmian składowych, zinfandel, shiraz, cabernet sauvignon i merlot, stanowi podstawę połączenia każdej butelki Apothic. Czołowy produkt nie tylko w sferze kalifornijskiego wina, ale także międzynarodowych mieszanek, Apothic's 2015 Winemaker’s Blend Red, zdobył złoto w Berlin Wine Trophy, a także wyróżnienia w International Wine Challenge i International Wine and Spirit Competition. Robert Parker, krytyk wina, przyznał rocznikowi 2010 ocenę „88”, co oznacza „bardzo dobre wino, które łączy w sobie stopnie finezji, smaku i charakteru bez zauważalnych wad”.
Wytrawne, czerwone wino o wyjątkowej łagodności, z wyczuwalnym aromatem
jagód, malin oraz wiśni, a także nutą przypraw, wanilii i kawy. Delikatnie
słodkie. Kompozycja szczepów: Zinfandel, Syrah, Merlot,
Cabernet Sauvignon, Petit Sirah, Petit Verdot. Idealne na prezent i romantyczne
okazje.
Wytrawne, czerwone wino o niepowtarzalnym smaku. Wyczuwalne aromaty
jagód i jeżyn, połączone z nutą kawy i gorzkiej czekolady. Kompozycja szczepów:
Petite Sirah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Teroldego.
Wytrawne, białe wino o wyjątkowej łagodności.
Wyczuwalne aromaty brzoskwini, ananasa, miodu i wanilii. Kompozycja
szczepów: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio. Idealne do ryb i owoców morza.
Wyjątkowe wytrawne czerwone wino, które swój unikalny smak zawdzięcza leżakowaniu przez 60 dni w beczkach po whisky. Wyczuwalne są w nim aromaty jeżyn i wiśni oraz nuty klonu i wanilii.
Powstałe z kompozycji szczepów Petite Sirah, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Zinfandel oraz Petite Verdot.