Strona zawiera treści alkoholowe i jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich. Wykorzystujemy poniższe dane osobowe wyłącznie w celu weryfikacji pełnoletności i nie będą one wykorzystywane w innym celu. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce Prywatności.
Restauracja
Nie ma wielu miejsc, na kulinarnej mapie Polski, które mogą pochwalić się zarówno wysoką jakością serwowanych potraw, jak i niepretensjonalną, wręcz rodzinną atmosferą.
Nie ma wielu restauracji, przed drzwiami których, stoi kolejka gości czekających na wolny stolik. Nie ma wielu pizzerii, w których pizza smakuje jak w Neapolu, kolebce włoskiej pizzy.
Mąka i woda jest miejscem wyjątkowym, a kto ma wątpliwości niech nas odwiedzi i przekona się na własnej skórze jak smaczne jest nasze jedzenie.
Nie ważne czy zamówicie prostą pizze marinarę, czy będące szczytem hedonizmu, gnocco fritto z mortadelą, wkroczycie do kulinarnego raju.
Pizza
Pomysł na naszą restauracje jest banalny. Najlepsze składniki i najprostsza z możliwych forma obróbki. Mąka z neapolitańskiego młyna Caputo, pomidory San Marzano i mozzarella di bufala, to śwęta trójca, bez której pizza neapolitańska nie może się obyć.
Mąka i woda to także piekarnia. Aromat świeżo wypiekanego chleba spowija okolicę ulicy Chmielnej i kusi przechodniów. Mąkę do wypieku pieczywa mielimy sami, co kilka dni. Taka jest najlepsza i ma najwięcej wartości odżywczych. Możecie wybrać spośród klasycznie wypiekanego chleba na zakwasie, bagietek i ciabatek.
Adres:
Chmielna 13A, Śródmieście Warszawa
biuro@makaiwoda.pl
22 505 91 87