Restauracja Mąka i Woda

Mąka, Woda i młyn

Restauracja

Nie ma wielu miejsc, na kulinarnej mapie Polski, które mogą pochwalić się zarówno wysoką jakością serwowanych potraw, jak i niepretensjonalną, wręcz rodzinną atmosferą.

Nie ma wielu restauracji, przed drzwiami których, stoi kolejka gości czekających na wolny stolik. Nie ma wielu pizzerii, w których pizza smakuje jak w Neapolu, kolebce włoskiej pizzy.

Mąka i woda jest miejscem wyjątkowym, a kto ma wątpliwości niech nas odwiedzi i przekona się na własnej skórze jak smaczne jest nasze jedzenie.

Nie ważne czy zamówicie prostą pizze marinarę, czy będące szczytem hedonizmu, gnocco fritto z mortadelą, wkroczycie do kulinarnego raju.

Pizza

Pomysł na naszą restauracje jest banalny. Najlepsze składniki i najprostsza z możliwych forma obróbki. Mąka z neapolitańskiego młyna Caputo, pomidory San Marzano i mozzarella di bufala, to śwęta trójca, bez której pizza neapolitańska nie może się obyć.


wide photo

Piekarnia

Mąka i woda to także piekarnia. Aromat świeżo wypiekanego chleba spowija okolicę ulicy Chmielnej i kusi przechodniów. Mąkę do wypieku pieczywa mielimy sami, co kilka dni. Taka jest najlepsza i ma najwięcej wartości odżywczych. Możecie wybrać spośród klasycznie wypiekanego chleba na zakwasie, bagietek i ciabatek. 


Lokalizacja

Adres:

Chmielna 13A, Śródmieście Warszawa

biuro@makaiwoda.pl

22 505 91 87